BMW ikke klar til fossilt farvel: Udvikler nye motorer


Både nye diesel- og benzinmotorer med seks og otte cylindre er på vej.

Mens både den ene og anden bilfabrikant har travlt med at lægge fossilbilen i graven, trækker BMW i den anden retning.

Mærket fra Bayern udvikler nemlig forsat på både det ene og det andet fossilbrændstof. Det bekræfter BMW’s udviklingsdirektør Frank Weber i et interview med Auto Motor und Sport

Der er, siger han, både seks-og ottecylindrede motorer på vej. For at effektivt at kunne reducere sin Co2-udledning er mærket nemlig nødt til at have forbrændingsmotoren på programmet nogle år endnu.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:De motorer skal dog være ‘state-of-the-art’ for nu at sige det på moderne dansk.

– Alene med de nye sekscylindrede motorer er vi i stand til at reducere Co2-udslippet, mere end vi nogensinde har kunnet før med mellem generationskifte af motorer, siger udviklingschefen til det tyske medie.

I interviewt fik Frank Weber desuden sagt, at ‘kundernes efterspørgsel er lige så vigtig som jagten på at reducere emissionsudledningen’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken: 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk