Annonce:

Bilmærke i krise tilbagekalder 300 døde airbags

VinFast, der i en kort periode sidste år var mere værd end Volkswagen, beskyldes for ikke at kunne betale husleje. Og nu må de tilbagekalde 300 biler med farlige airbags.

Der kører ikke for vietnamesiske VinFast.

Salget går så sløjt, at bilmærket køber sine egne biler. I Californien har man problemer med at betale huslejen, og nu er der muligvis 300 meget farlige airbags at få hovedpine over.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I hvert fald har VinFast nu tilbagekaldt næsten 300 biler, fordi man frygter, at de er fyldt med udstyr fra prototyper. Noget som gør, at airbags ikke udløses i tilfælde af uheld.

Det skriver Carscoops.

LÆS OGSÅ: Sådan er danske bilister stillet, hvis Fisker går konkurs

52 af bilerne er allerede ude hos kunder. Men VinFast skal altså se på bilerne igen, fordi der er en risiko for, at de er udstyret med inaktive airbag-detonatorer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Noget som ellers kun bruges i prototypebiler. Noget som bilmærket ellers kun bruger for en ‘sikkerheds skyld’ i de sidste faser af udviklingsarbejdet.

Endnu er der ingen meldinger om tilskadekomne eller dødsulykker på grund af fejlen. Og løsningen ligger da også lige for. VinFast udskifter ganske enkelt airbags i bilerne med nogle som rent faktisk virker og ikke bare er attrapper.

Hvordan fejlen i første omgang overhovedet kunne opstå på VinFasts samlebånd, melder historien ikke noget om. Men det er langt fra første gang, at airbags er årsagen til meget alvorlige problemer.

Den japanske underleverandør til bilindustrien Takata Corporation gik i 2018 konkurs, fordi man havde udstyret millioner af biler med livsfarlige airbags.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Det rod, japanerne efterlod, giver stadig bilmærkerne store problemer. Senest har Nissan måttet bede 40.000 bil-ejere om ikke at bruge deres biler på grund af fejlen. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler