Annonce:

Bilisterne fatter ikke denne type vej i Danmark, mener FDM

Vejtypen er som sådan ikke ny, men nu anlægges den et nyt sted. I Hillerød kommune mener man, det handler om trafiksikkerhed. 

Det er mere besværligt at færdes på de såkaldte 2 minus 1-veje. Alligevel anlægges der nu en ny. Det sker i Hillerød kommune på Borupvej.

I en pressemeddelelse hævder Dan Riise (V), som er formand for kommunens Arkitektur, Byplan og Trafikudvalg, at det vil skabe bedre forhold for både cyklister og bilister på strækningen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Helt konkret er der kun ét spor til bilister på en 2 minus 1-vej. Det selvom trafikken går i begge retninger. For at komme forbi hinanden må bilisterne køre ud over vejen – altså på cykelstien.

Af samme grund anlægges den slags veje i reglen kun på strækninger med begrænset trafik, og hvor farten ikke er højere end 30 til 60 km/t.

LÆS OGSÅ: Jakob er sur over lovligt racerløb: “Det er irriterende, jeg vil holde weekend”

Alligevel vurderede interesse-organet FDM allerede i 2021, at de danske bilister har svært ved at finde ud af, hvordan man kører rigtigt på en 2 minus 1-vej.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Noget andet, som FDM også vurdere, at danske bilister er dårlige til, er skilte-genkendelse. Hele 3 ud af 4 danskere i biler kan eksempelvis ikke kende forskel på et ellers meget udbredt skilt. Læs mere her.

Tilbage i Hillerød forventer kommunen, at den nye 2 minus 1-vej er helt færdig til september.

Om en 2 minus 1-vej
På en 2 minus 1-vej inddeler brede punkterede linjer vejen i en vognbane og to ret brede sidearealer. Det er meningen, at bilister skal køre på vognbanen mellem linjerne og kun køre ud over på sidearealerne, når to modkørende biler skal passere hinanden. Dermed kan cyklister køre på sidearealerne i relativ fred for biltrafikken.
Kilde: Hillerød Kommune

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler