Annonce:

Ulovligt klistermærke koster bilister 11.000 kroner i bøde

Det er surt at møde en fotovogn i for høj fart. Nogle bilister er dog lidt for smarte, når de kører fordi. Og det koster dyrt.

Besøg vores annoncør:

Der findes sjovere ting i denne verden end at bidrage til statens husholdning via en fartbøde. Af samme grund forsøger nogle bilister at snige sig uden om, selvom de egentlig er på den forkerte side af loven.

I Frankrig forsøger nogle bilister med for tunge højrefødder at gemme sig for politiet. Altså ved højlys dag. De udspekulerede bilister kører da også forbi fotovognene.

Altså som om intet var hændt. Forinden har bilisterne nemlig sat en type klistermærker på deres nummerplader, som reflekterer fotovognenes blitz og på den måde gør nummerpladen på billedet utydelig.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver det franske medie Lasemainedecastres.

LÆS OGSÅ: Elbiler får ikke mere end 30 procent af markedet siger Toyota-chef

Men de reflekterende klistermærker, der bliver solgt online som pakkeløsninger, er ulovlige, når de på den måde bruges til at omgå færdselsloven.

De franske myndigheder slår da også hårdt ned på bilister, der forsøger sig med den slags. Straffen for at forstyrre politiets arbejde på den måde er nemlig ikke bare en bøde.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Bøden i sig selv er dog temmelig heftig. Op til 1.500 euro svarende til 11.000 danske kroner. Derudover kan bilister straffes med en frakendelse af kørekortet, og i grove tilfælde kan køretøjet blive beslaglagt.

Desuden er det modsat herhjemme i Frankrig ulovligt at bruge såkaldte trafikalarmer. Små sladrehanke der bl.a kan advarer om fartkontroller forude.

Ifølge SpeedingEurope er der omkring 5.000 fartfælder i Frankrig, der lige nu aktivt holder øje med trafikken i landet.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler