Annonce:

Bilister fik 10.000 fartbøder på 14 dage i samme by

Fotofælderne havde travlt i den amerikanske by Morrison. På 14 dage blev 10.000 bilister blitzet på de samme strækninger.

Fotofælder er en rasende god forretning. Altså for alt andet end bilisterne. Et skræmmende godt eksempel finder vi i byen Morrison, der ligger i den amerikanske delstat Colorado.

Her fik bilisterne på bare 14 dage – helt konkret mellem 8. og 22. maj i år – hele 10.287 fartbøder, fordi det gik for stærkt forbi byens fotofælder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver CBS News.

Til sammenligning skrev byens betjente bare 135 fartbøder i hånden i hele april måned. De voldsomme mange fartbøder er udløst, fordi bilisterne har kørt ‘mere end 16 km/t’ for stærkt.

LÆS OGSÅ: Kæmpe bilfirma fyrer 4.300 folk – vil frivilligt gå konkurs

Da det gik voldsomst for sig blev 1.421 bilister blitzet på én og samme dag i løbet. I alt skal bilisterne nu af med 400.000 dollar svarende til 2,7 millioner danske kroner i fartbøder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Over for CBS News afviser politichefen i Morrison Bill Vinelli, at fotofælderne er sat op for at lænse bilisternes lommer. I stedet insisterer han på, at kameraerne er sat op for at ‘højne sikkerheden på vejene’.

Der bor bare 396 indbyggere i Morrison. Men byen er et trækplaster for turister hvert eneste år. Om det er for at få turisterne til at bidrage til byens økonomi på en lidt alternativ måde, forhold politichefen sig dog ikke til.

Omvendt kom næsten halvdelen af byens indtægter allerede i 2021 fra fotofælderne. En tidligere politichef insisterer også på, at han blev fyret, fordi han havde ansvaret, for at der ikke ‘blev udskrevet fartbøder nok’.

Vi behøver dog ikke rejse helt til USA for at konstatere, at fotofælder, lasermålinger og politiets generelle jagt på bilister er en god forretning.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Boosted har før beskrevet, hvor meget den danske stat tjener på fotofælder hvert eneste år. Da 2022 blev til 2023 tog dansk politi ovenikøbet flere nye fotovogne i brug, så en særlig gruppe trafikanter kan blitzes. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler