Annonce:

Bilfabrik forventer at tabe 2,7 mia. kroner på Fisker

Hos østrigske Magna Steyr har 500 ansatte allerede fået sparket, efter at produktionen af Fisker Ocean gik i stå. Nu forventer fabrikken at tabe milliarder.

På Magna Steyrs østrigske bilfabrik har man allerede informeret 500 af de ansatte, om at de ikke længere har noget arbejde.

Det skyldes til dels, at en række af de bilmodeller, som fabrikken bygger for flere bilmærker, står til at gå ud af produktion. Blandt andet BMW’s 5-Serie og Jaguar E- og I-Pace er på vej ud.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Desuden forlyder det nu, at Toyota og BMW sender henholdsvis Supra og Z4-modellerne, der deler platform og generel teknik, i graven.

Men alene på grund af situationen hos Fisker Inc., hvor produktionen af mærkets eneste bil, Ocean, blev stoppet d. 18. marts, forventer Magna Steyr at miste 400 millioner dollar.

LÆS OGSÅ: Solgte livsfarlig Toyota for 90.000 kr. – nu er han konkurs

Det skriver Automotive News.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det svarer til 2,7 milliarder danske kroner. Da produktionen blev sat i stå i marts måned, var det med en deadline på 6 uger. Det er nu meget længe siden. Og i Østrig forventer man da heller ikke at se mere til hverken nye Fisker Ocean eller mærkets danske grundlægger Henrik Fisker selv.

Omvendt har Fisker Inc. heller ikke erklæret sig konkurs endnu. Det selvom bilmærket tilbage i slutningen af april sagde, at man ville søge konkursbeskyttelse inden for 30 dage.

En del af Fisker – paradoksalt nok den i Østrig – søgte dog d. 8. maj 2024 om en frivillig konkursbeskyttelse i forsøget på at redde forretningen.

Kort tid efter meddelte Fisker i Danmark, at man lukkede sin egen forretning i den københavnske forstad Taastrup. Beskeden kom dog som en udmelding i en Facebook-tråd. Fisker går altså meget stille med dørene i øjeblikket.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Senest nyt fra Fisker er, at man har sikret sig en meget lille investering fra en allerede eksisterende investor. Aftalen betyder dog, at Henrik Fisker i realiteten har mistet kontrollen med sit bilmærke. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler