Annonce:

Avis afslører: Tesla har forbindelse til børnearbejde

I sidste uge kunne den svenske avis Aftonbladet afslører, at Teslas underleverandører lever højt på børnearbejde. Nu vækker en særlig håndtering af sagen undren.

Den svenske avis Aftonbladet kunne forleden afslører, at en række bilproducenter – herunder Tesla, Volvo og BMW – benytter sig af underleverandører, der har børn ansat til minedrift.

Altså børnearbejde. Det hele sker hos to kinesiske underleverandører, der i Ø-staten Madagaskar hyrer børn til udvindingen af vigtige mineraler i miner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Hverken Tesla eller Elon Musk har ønsket at svare på beskyldningerne, som den britiske avis The Guardian også har afdækket i lignende vendinger for snart et år siden.

Men helt tavs er Musk dog ikke. I hvert fald advarer det sociale medie “X” – det tidligere Twitter – som Tesla-direktøren købte i maj i år – nu mod den del af artikelserien, der handler om Tesla.

LÆS OGSÅ: Familie har haft samme nummerplade i 100 år – nu byder folk som gale på den

– Advarsel: dette link kan være usikkert. Det link, du forsøger at tilgå, er blevet identificeret af X eller vores partnere som værende potentielt usikkert eller indeholdende spam, iht. X’s URL-politik, skriver det sociale medie med den ikoniske, blå fugl.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Også journalisten bag artiklen om Tesla-forbindelsen til de kritisable forhold i Madagaskar, Staffan Lindberg, synes det hele er besynderligt.

– Jeg har som reporter anvendt Twitter/X siden det arabiske forår i 2011. Jeg har postet hundredvis af links, men aldrig oplevet noget som nu, hvor vi rapporterer om Tesla og det barne-knuste glimmer, skriver han på “X”.

Lindberg linker i samme opslag til artiklen. Men det vælger “X” altså at markere som ‘ømtåligt indhold’.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler