Annonce:

Familie har haft samme nummerplade i 100 år – nu byder folk som gale på den

Nummerpladen har været i den samme families eje i næsten 100 år – nu bliver den solgt offentligt for første gang nogensinde.

Det er ikke kun herhjemme, at nummerplader er dyre. Det kan de bestemt også være derude i det store udland.

Et skræmmende godt eksempel er så langt væk som i Australien, hvor den mest eftertragtede nummerplade i landets bilhistorie nu er sat til salg offentligt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Altså for første gang nogensinde. Nummerpladen har ellers tilhørt den samme familie i 100 år. Nummerpladen “NSW 1” menes at være den første, der nogensinde blev sat på en bil i Australien.

De første mange år tilhørte nummerpladen en politichef i delstaten New South Wales. Deraf forkortelsen og tallet ‘1’. Tidligt i 1930 blev nummerpladen tildelt en forretningsmand ved navn Frederick Stewart, der satte den på sin Oldsmobile.

LÆS OGSÅ: Far og søn vidste ikke, at de købte to helt “unikke” BMW M3

Siden har Stewart-familien holdt nummerpladen i deres eje. I 1988 afslog Frederick Stewarts enke Majorie Stewart angiveligt et bud på 200.000 australske dollar, der ville svare til 1,8 millioner kr. i dag, for nummerpladen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Men nu skal den alligevel videre. Auktionen, der er helt offentlig, varer 5 uger endnu. Men allerede nu er der bud lige over 10 millioner australske dollar for nummerpladen.

Det er ikke første gang, at en nummerplade bliver budt op i helt vanvittige summer. I november sidste år måtte de schweiziske myndigheder eksempelvis stoppe en budrunde på en nummerplade. Interessen var ganske enkelt eksploderet.

Og tilbage i april i år blev verdens dyreste nummerplade nogensinde solgt. Til sammenligning blegner den australske nummerplade da også fuldstændig.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler