Annonce:

Autoværn er slet ikke designet til at stoppe elbiler

Undersøgelser viser, at autoværn gør meget lidt forskel. I hvert fald når det kommer til elbiler. Det bekymrer især de amerikanske myndigheder.

Med årene er bilerne blevet mange ting. Men én ting har de generelt til fælles. Nemlig vægten, og det faktum at der er blevet mere af den.

Men det er især de tunge elbiler, der bekymrer. En ny undersøgelse fra University of Nebraska viser, at den type autoværn, der løber langs motorvejene i USA, intet kan stille op mod de tunge elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Crashtest viser, at det ikke kun er elbilerne, men også autoværnet, der bliver knust i tilfældet af en ulykke.

Det skriver Associated Press.

LÆS OGSÅ: Bilister må ikke slå hjernen fra med lovligt trick

I hvert fald kunne det autoværn, universitetsfolkene brugte til testen, ikke stille meget op mod en Rivian R1T. En pickup, der vejer næsten 4 ton.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– Vi vidste på forhånd, at det ville blive en ekstrem udfordring. Systemet er ikke designet til at håndtere biler, der vejer mere end 2,2 ton, lyder det fra Midwest Roadside Safety Facility-repræsentant Cody Stolle.

Og det er næppe meningen, at autoværn skal pulveriseres på den måde. Faktisk skal de kunne modstå tæsk fra adskillige biler i tilfælde af ulykker.

Omvendt er bekymringen for de stadigt tungere biler ikke noget nyt. Da SUV’er for alvor blev populære – også uden for USA – i midt-00’erne, var debatten den samme.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Herhjemme er vi heldigvis lidt længere fremme. Allerede i 2017 blev der ved Pårup i Midtjylland sat autoværn op, der kan modstå 10 tons tunge lastbiler med 100 km/t. Det skrev mediet Ingeniøren dengang.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler