Reklame:

EU-domstol vil frikende Danmark for kontroversielt lastbilforbud

EU-kommissionen ser egentlig den danske lov som en hindring. Det er EU-domstolen dog ikke enig i.

Selv internt i EU kan der være uenighed. EU-kommissionen mener eksempelvis, at Danmarks forbud mod, at lastbiler må holde mere end 25 timer på rastepladser, er forkert.

Derfor er sagen endt hos EU-domstolen. Men her kan man ikke se problemet med det danske forbud.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Ritzau.

EU-domstolen ser parkeringsforbudet, som en problem for at især udenlandske chauffører kan afholde deres lovbestemte 45 timers hvil i løbet af en arbejdsuge.

LÆS OGSÅ: 10 år efter tragisk ulykke: “Der er intet håb for Michael Schumacher”

Men det ser EU-domstolens generaladvokat ikke som noget problem. Det danske forbud forsvares med, at der findes ‘meget billige private parkeringspladser i Danmark”.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Her må chaufførerne godt holde. Hvis de altså betaler for det. Derfor er forbudet mod lange hvil på rastepladser, som blev vedtaget i forbindelse med finansloven fra 2018, ingen hindring for chaufførerne, siger generaladvokaten.

Da reglen blev indført i 2018 sagde den daværende VLAK-regering, at man med forbuddet ville forhindre ulovlige og farlige parkeringer på de danske rastepladser.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?