Annonce:

Apple CarPlay kan være hamrende ulovligt

USA’s justitsministerium har rejst en sag mod Apple, fordi der er tegn på monopol-lignende tilstande, også i bilisternes biler.

Alene i USA sidder Apple på 70 procent af markedet for smartphones. Og nu slår den amerikanske regering med Justitsministeriet i spidsen alarm.

Justitsministeriet har valgt at sagsøge Apple, fordi virksomheden holder så godt fast i sin position på markedet, at det minder om monopol-tilstande.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men Justitsministeriets bekymring rækker langt ud over selve Apples telefoner. Softwaren i iPhones giver nemlig også anledning til bekymring.

Det skriver Associated Press på baggrund af en gennemgang af selve søgsmålet.

LÆS OGSÅ: Ny afgift rammer bilister 1. januar – minister er stolt

I søgsmålet skriver de amerikanske myndigheder, at Apple CarPlay er en måde at ‘binde’ forbrugerne til Apples eget hardware, software og tjenester. Det såkaldte ‘eco-system’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

På den måde er Justitsministeriets folk bekymrede for, at Apple kvæler konkurrencen og innovationen internt i bilindustrien og sektoren rundt omkring den.

Som eksempel nævner de amerikanske myndigheder digitale bilnøgler. Bilmærker, der ønsker at udvikle den slags, skal i dag gøre det, så det virker med Apples eget ‘Wallet’ og ikke bilmærkets egen app.

– Standardvalget af Apple Wallet trækker forbrugerne i retningen af Apples produkter snarere end det tillader tredjeparter at have en digital bilnøgle i eksempelvis deres egen app.

– Dette øger afhængigheden af Apple og iPhone i biler, skriver det amerikanske Justitsministerium.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Selv kalder Apple søgsmålet for forkert, både når det gælder det rent faktuelle og selve lovgivningen. Samtidig siger virksomheden, at man er klar til ‘kraftigt at forsvare sig’ mod anklagerne.

Læs mere om lovgivningen både på dansk og international asfalt lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler