Annonce:

Afgiftsstigninger på vej – “Flere biler bliver usælgelige i Danmark”

Det skal være helt slut med rabat på registreringsafgiften til flere biltyper. Det kan betyde, at flere af dem bliver umulige at sælge i Danmark, siger FDM. 

Folk, der kigger på bil, skal måske slå til nu. I hvert fald hvis den er ny og får en eller anden form for ‘elektrisk’ hjælp til at komme fremad.

Allerede fra næste år sætter regeringen nemlig ind på med afgiftsstigninger på både hybrid- og elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Stigningerne i registreringsafgiften er en del af den seneste politiske aftale på området fra december 2020. Her blev et flertal i Folketinget enige, om at det skal være helt slut med afgiftsrabatter til biler i Danmark.

Med udfasningen skal ske gradvist. Hos FDM frygter man dog, at det vil gøre elbiler usælgelige i Danmark. Og det måske allerede fra 2027.

LÆS OGSÅ: Før afgiften stiger voldsomt: Nu vil “alle” danskere have den samme bil

Her venter der nemlig et hop op i afgiften på hele 22 procent i forhold til 2023-niveauet. Og det bliver en dyr fornøjelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Alt andet lige vil en ID.4 eller en Tesla Model Y blive de facto usælgelig i 2027. Jeg tvivler på, at nogen vil købe dem til de priser, sagde Ilyas Dogru, forbrugerøkonom i FDM til Finans tilbage i maj.

Siden har Tesla dog på eget initiativ sat prisen ned på flere af sine biler. Senest skete det for mærkets ældste modeller. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler