Annonce:

Bilmærker advarer over 91.000 bilister: “Parkér uden for, jeres biler kan bryde i brand”

Over 91.000 bil-ejere har fået besked, om at deres biler kan bryde i brand. Derfor råde både Hyundai og Kia dem til at parkere udendørs. 

Over 91.000 amerikanske Kia- og Hyundai-ejere skal så vidt muligt undgå at parkere inden døre. Deres biler kan nemlig bryde i brand.

Det meddeler begge bilmærker, der på grund af meget fælles teknik nu tilbagekalder de mange biler. De kan nemlig køre rundt med den samme fejl.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Helt konkret er der en fejl på printpladerne, der styrer den elektroniske oliepumpe i gearkasser i biler med start-stop-teknologi.

For ejerne betyder det, at deres biler kan bryde i brand, fordi der kan opstå kortslutninger i printpladen. Hverken Kia eller Hyundai fraråder dog brugen af bilerne. Men alle ejere rådes til at parkere udenfor og så langt væk fra bygninger som muligt.

LÆS OGSÅ: Fik kritik for ‘morbide’ reklamer – nu lukker Lej Et Lig

Hyundai sender tilbagekaldelser ud 25. september, mens Kia gør det samme 28. september. Hvis det skønnes nødvendigt, erstatter bilmærkerne oliepumpen. Det koster selvfølgelig ikke ejerne noget.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Tilbagekaldelser er ikke noget nyt fænomen. Heller ikke på grund af risiko for brand. Tilbage i 2021 stoppede General Motors produktionen af en helt bilmodel, fordi man fandt fejl i batteriproduktionen. En fejl der potentielt kunne futte bilerne af. Læs mere her.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler