Reklame:

Advarer bilister – her sættes fart ned til 50 km/t på særlig motorvej

Der skal rives broer ned ligesom broer skal udvides, og derfor går vejarbejdet på E45 ind i en ny faste, der samtidig sænker hastigheden markant.

Det er om at holde højrefoden i ro på E45 Østjyske Motorvej den kommende tid. Og det i særdeleshed mellem Ejer Bavnehøj og Skanderborg Syd.

På den to kilometer lange strækning sættes hastigheden nemlig markant ned, i mens der arbejdes på en udvidelse fra fire til seks spor.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver TV2 Østjylland.

Først sænkes hastigheden til 80 kilometer i timen. Og senere skal farten helt ned på 50 km/t i nattetimerne.

LÆS OGSÅ: Ny vejafgift i Danmark gør det markant dyrere at køre bil – “God idé”, siger FDM

Motorvejen vil i en kort periode også være helt afspærret. Det sker om aften fra den 7. til den 8. oktober. Her er lukket for trafik mellem kl.19 og helt til kl.09 næste morgen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Det stopper vejarbejdet dog ikke med. Og først i sommeren 2026 er udvidelsen helt færdig. Hele projektet udvider E45 fra Skanderborg til Vejle, og det kommer til at koste skatteyderne 3,5 milliarder kr.

Til gengæld skal motorvejen rundt om Aarhus også udvides til seks spor. I mellemtiden gøre bilisterne klogt i at holde hastigheden på et beskedent niveau.

At køre for stærkt forbi noget vejarbejde koster nemlig dyrt. Bøden bliver i udgangspunktet fordoblet. Og allerede ved en overskridelse på 40 procent af fartgrænsen er der tale om en betinget frakendelse af kørekortet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?