Annonce:

90 procent af bilister vil måske overveje en elbil i 2033

Bilister, der lige nu er skeptiske over for elbilen, forventes ifølge en ny undersøgelse at vænne sig til biltypen de kommende år.

En ny undersøgelse peger på, at det store flertal af bilister inden for de næste tre til fem år i det mindste vil overveje at sætte sig ud i en elbil.

Denne udvikling sker i takt med, at de barrierer, elbilerne lige nu er ramt af, bliver færre. Samtidig kommer der flere elbiler på markedet, hvilket måske vil presse prisen nedad.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Undersøgelsen, som Cox Automotive står bag, betyder dog ikke, at flertallet af bilister i det næste årti rent faktisk kører rundt i elbiler. Men 90 procent vil overveje at gøre det. I hvert fald i USA.

Udviklingen hænger sammen med elbilens egen udvikling og infrastrukturen af ladestandere, som biltypen er afhængig af. Desto flere elbiler og ladestandere der er, desto flere vil i det mindste overveje købet.

LÆS OGSÅ: Købte biler fra Tyskland – nu er han konkurs

Undersøgelsen offentliggør Cox Automotive på et tidspunkt, hvor bilisterne er mindre interesseret i elbiler. Og det samme er tilfældet hos bilmærkerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Senest forlyder det, at Mercedes har valgt at droppe udviklingen af flere elbiler. Samtidig har Ford offentligt meldt ud, at man nu ikke længere kun vil sælge elbiler i Europa.

Elbiler kan dog blive det eneste, der giver mening. Nye EU-regler betyder nemlig, at brændstof – i lighed med forholdene under den seneste energikrise i 2022 – bliver rasende dyrt i Danmark. Læs mere om det her.

Tilbage ved undersøgelsen om bilisternes overvejelser mener Isabelle Helms, der er vicedirektør i Cox Automotive, ikke, at den faldende interesse for elbiler spiller nogen større rolle.

– Selvom vi ser en langsom vækst i salget af elbiler og en faldende interesse, mener vi, at dette er en del af en normal vækstkurve og ikke slutningen på historien.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

– I det lange løb vil mange skeptikere i slutningen af dette år i det mindste overveje at købe en elbil. Salget af elbiler vil stige i det lange løb og vokse i takt med folks forståelse, infrastrukturen og den teknologiske udvikling, siger Isabelle Helms.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler