Annonce:

8 bilister mister kørekortet for potientielt fatal fejl

På én uge er 8 bilister blevet dømt for ikke at montere sikkerhedswiren korrekt mellem trailer og bil. Den slags forseelser koster mere end ‘bare’ 2.500 kroner i bøde.

På bare én uge er 8 bilister på den københavnske vestegn blevet dømt for ikke at have styr på, hvordan man kører med trailer i Danmark.

Det skriver bygtek.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Samtlige af de dømte bilister havde ikke styr på, hvordan sikkerhedsikkerhedwiren skal spændes mellem bilen af traileren. I hvert fald var sikkerhedswiren ‘glemt’.

Og ser politiet den slags, slipper man i udgangspunktet ikke bare med en bøde på 2.500 og et klip i kørekortet. I stedet ligger politiet op til en betinget frakendelse i tre år og en orienterende køreprøve.

LÆS OGSÅ: Formel 1-hold vil klage over Kevin Magnussen

Uden sikkerhedwiren aktiveres påløbsbremsen nemlig ikke på traileren. Sagt på en anden måde standser traileren ikke, hvis uheldet er ude.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og monteringen af wiren skal være lige efter bogen. Det lærte en 27-årig mand, der godt nok havde monteret wiren. Men fordi den sad forkert, skøjtede traileren henover motorvejen, før den endte i autoværnet.

Reglerne er skruet sådan sammen, at traileren med en totalvægt over 750 kilo skal være koblet til bilen med en sikkerhedswire. Den fejl koster nu 8 bilister kørekortet, mens en 9. venter på sin dom i en lignende sag.

Det er ikke første gang, politiet og retssystemet slår hårdt ned på ‘hverdagsfejl’. Tilbage i 2022 måtte en dengang 49-årig kvinde aflevere sit kørekort på grund af 0,01 sekunds forskel. Læs mere om den sag her.

Læs mere om politiets arbejde på de danske veje lige her!

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler