Kvinde dømt for ‘hverdags-forbrydelse’ i trafikken – 0,01 sekund gjorde forskellen

Arkivfoto: presse-fotos.dk

En 49-årig kvinde har mistet sit kørekort og fået 2.500 kr. i bøde, for noget der sker i trafikken hver dag. Hold afstand, lyder opfordringen fra sagens anklager.

Hvis politiet skulle holde øje med bilister, der kører for tæt i den danske trafik, kunne betjentene ikke lave andet. Det er da også sjældent at bilisterne får en bøde for det end sige kommer hele vejen i retten for forseelsen.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Men nu er en 49-årig kvinde altså dømt for at køre for tæt på en forankørende på Helsingørmotorvejen. Det blev hun fredag i denne uge, skriver TV2 Lorry.

Episoden, som kvinden nu er dømt for, blev optaget inde fra en civil politibil tilbage i marts. Og optagelserne af kvindens kørsel er altså så gode, at de holder i retten.

– Kvinden er dømt for at køre for tæt og får et betinget frakendelse af kørekortet, fordi afstanden var 0,40 sekunder. Hvis man kører med en afstand med 0,40 eller derunder, så koster det en betinget frakendelse af kørekortet. Hvis afstanden er mellem 0,41 og 0,80, så er det et klip i kørekortet, fortæller anklagerfuldmægtig Dersim Bicen til mediet.

Reklameblok:Anklageren forklarer videre, at det er sjældent, at bilister bliver dømt for at køre for tæt på andre. Det er simpelthen for svært at bevise i mange tilfælde. Anklageren mener da heller ikke, at kvinden har kørt hensynsløst. Hun har dog tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, hvilket en dommer altså var enig med anklagemyndigheden i.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk