Annonce:

6:05.336 – hurtigste elbil på Nürburgring er en VW

Gennemsnitshastigheden var 209 km/t, da Volkswagen ID blev den hurtigste elbil rundt på Nürburgring

Hurtigere end nogen anden elbil. Romain Dumas (Frankrig) slog den hidtidige rekord sat af Peter Dumbreck (England, i en NIO EP9) i 2017 med hele 40.564 sekunder, da han sad bag rattet i Volkswagen ID.R.

”Nürburgrings Nordschleife-bane er ikke kun verdens mest udfordrende racerbane, det er også den ultimative test for biler, ” siger Herbert Diess, koncerndirektør i Volkswagen Group. ”ID.R har klaret denne udfordring på imponerende vis og har gennemført den hurtigste, elbilsomgang nogensinde på Nürburgring.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

ID.R er specielt tilpasset den udfordrende Nordschleife-bane
For at sætte ID.R perfekt op til Nordschleife krævede det en omfattende videreudvikling af bilen i forhold til rekordforsøgene på Pikes Peak og Goodwood.

”Til den videreudviklede version af ID.R var aerodynamikken mere tilpasset målet om at nå den højeste mulige topfart end maksimal downforce,” forklarer Francois-Xavier Demaison, teknisk direktør.

Se, det er hurtigt… men det er stadig en benzinbil, godt nok med elhjælp i form af Porsche 919 Hybrid, der er allerhurtigst rundt på ‘ringen’.

 

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

 

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler