Annonce:

40.000 elbiler med uhyggeligt problem tilbagekaldes igen

Kia må for anden gang på fire år gå ud med den samme tilbagekaldelse. Denne gang er den gal med håndbremsen i næsten 40.000 udgaver af en elbilen Soul.

Det er fire år siden sidst. Og nu må Kia på den igen. Det sydkoreanske bilmærke bøvler nemlig stadig med elektroniske håndbremser, der ikke virker.

Denne gang er mærket kommet frem til, at det på verdensplan er galt med håndbremsen i 39.606 udgaver af den elektriske Kia Soul – også kaldet e-soul.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Alene i Tyskland drejer det sig om 11.760 biler. Det skriver Auto Motor und Sport.

I 2020 sagde Kia, at man havde problemer med elektronikken i håndbremsen. Det var i visse tilfælde ikke muligt at få bremsen til at forhindre bilen i at trille væk.

LÆS OGSÅ: Fisker truer forhandler: “Må jeg trække dine negle af?”

Heller ikke selv om gearvælgeren var sat i ‘P’ – altså parkeringsgearet. Det bøvlede Kia også med i 2020.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Dengang var problemet dog, at parkeringsgearet ikke slog til, når tændingen blev taget af bilen. I 2020 sagde Kia desuden, at fejlen ikke kunne opstå i andre af mærkets biler.

Kia siger selv, at man i denne omgang vil tage problemet med håndbremsen til livs med en software-opdatering. Med opdateringen aktiveres håndbremsen automatisk, når tændingen slås fra.

Et opslag på den danske Kia-importørs hjemmeside afslører, at danske Kia e-soul fra 2019 umiddelbart ikke er omfattet af tilbagekaldelsen.

Men det kan tilsvarende en tilsvarende model fra 2016 være, viser Boosteds gennemgang af en række nummerplader på e-Soul-modeller. I den forbindelse råder Kia Danmark til, at ejerne kontakter nærmest mærkeværksted.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Kia slås dog også med andet end lige elektroniske håndbremser. Tilbage i februar kom det frem, at mærket tilbagekalder over 1.200 biler, der ødelægger sig selv. Læs mere om det her.

Omvendt er antallet af biler peanuts i forhold til den gigantiske tilbagekaldelse Honda står overfor. Faktisk er den så massiv, at det japanske bilmærker frygter helt at løbe tør for reservedele.

Ifølge Honda er ingen bilister endnu kommet til skade på grund af fejlen, ligesom man ikke har registreret nogle færdselsuheld på grund af de defekte brændstofpumper. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om Kia lige her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler