Annonce:

32 procent af alle danske biler skifter ejer på samme måde

Siden lanceringen i 2021 har flere og flere danske bilister valgt at bruge Motorstyrelsens app ‘ejerskifte’, når de køber bil. I 2023 foregik 32 procent af alle bilhandler sådan.

Motorstyrelsens Ejerskifte-app forenkler processen med at overføre ejerskab af et køretøj ved køb og salg mellem private.

Dette er praktisk, når en person eksempelvis køber en brugt bil fra en nabo eller via en brugtbilsportal.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det er afgørende, at ejerskiftet foretages rettidigt. Køberen har ansvaret for at gennemføre ejerskiftet inden for fire hverdage.

Det skriver Motorstyrelsen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Brugte halvanden milliard kroner på elbiler – “alt er væk”

Hvis denne tidsfrist overskrides, kan køberen risikere at få nummerpladerne inddraget. Sælgeren skal desuden betale afgifter og ansvarsforsikringer på bilen, indtil omregistreringen er gennemført.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Siden appens lancering er dens brug steget markant. I anden halvdel af 2023 blev 32 procent af ejerskifterne foretaget via appen. Dette er en firedobling i forhold til første halvdel af 2021, hvor appen blev introduceret.

– Det skal være nemt og sikkert at handle mellem private. Derfor er vi glade for, at flere og flere bruger vores app. Den er et enkelt redskab til at registrere ejerskiftet med det samme, udtaler Claus Holm, underdirektør i Motorstyrelsen.

– Det er vigtigt både for køber og sælger, at ejerskiftet sker inden for fristen på de fire dage. Motorstyrelsen står altid klar med vejledning, hvis bilejere er i tvivl om reglerne, tilføjer Claus Holm.

I januar 2021 blev fristen for at omregistrere et køretøj i Danmark sat mærkbart ned. Før 1. januar 2021 var fristen fire uger fra købet. Lige siden har der været en frist på bare fire dage, hvis ikke politiet skal have mulighed for bl.a. at klippe nummerpladerne af bilen.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler