Reklame:

20 minutters parkering kostede ham 2.200 kr. – bilist får genial hævn

En bilist blev rasende, da det første chok havde lagt sig. Så rasende at han endte med at få ret.

Hverken p-vagter eller p-selskaber har nødvendigvis ret, hver gang der falder en p-afgift. Det fik pensionisten Stanley Luckhurst bogstavelig talt rettens ord for, da han blev trukket i retten af netop et parkeringsselskab.

Luckhurst, der bor i Buckinghamshire, England, betalte egentlig 1,3 pund svarende til godt 13 kr. for at efterlade sin Citroen Berlingo på en parkeringsplads i det vestlige London.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver avisen The Sun.

Men parkeringsselskabet, som håndhæver reglerne på den pågældende parkeringsplads, kvitterede med en afgift på 100 pund godt 800 kr.

LÆS OGSÅ: Volkswagen dropper elbil – “Den er simpelthen for tung”

Stanley Luckhurst havde ved en fejl parkeret på en reserveret plads. Han forsvarede sig siden med, at det var mørkt og svært at se parkerings-skiltet med reglementet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

P-selskabet svarede igen ved at sende ham en rykker og inkasso-skrivelse. Noget der lagde godt 70 pund omkring 600 kr. til den oprindelige afgift.

Da p-selskabet trak den 85-årige mand i retten, var afgiften vokset til 255 pund svarende til 2.202 kr. Men her fremlagde Luckhurst sit fældende bevis – p-selskabets eget billede af Citroens nummerplade.

LÆS OGSÅ: Kommune fyrer sine p-vagter for at holde pauser

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det var, som det kom frem i retten, taget med blitz. Noget der på få minutter overbeviste dommeren, om at Stanley Luckhurst havde ret.

Det var svært at se noget som helst på parkeringspladsen i det vestlige London. P-selskabet Excel Parkering fik i stedet besked på at betale den 85-årige bilist 306 pund svarende til 2.643 kr. i sagsomkostninger.

– Jeg ærgrer mig stærkt over, hvordan Excel forsøgte at forvandle et parkeringsgebyr på 13 kroner til en bøde på 800 kroner og i sidste ende til et krav på 2.202 kroner.

– Lovligt eller ej, det grænser til afpresning. Lad os håbe, at regeringens foreslåede nye parkeringskodeks vil løse disse mangler, lød det efterfølgende fra bilisten.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?