Annonce:

20 minutters parkering kostede ham 2.200 kr. – bilist får genial hævn

En bilist blev rasende, da det første chok havde lagt sig. Så rasende at han endte med at få ret.

Hverken p-vagter eller p-selskaber har nødvendigvis ret, hver gang der falder en p-afgift. Det fik pensionisten Stanley Luckhurst bogstavelig talt rettens ord for, da han blev trukket i retten af netop et parkeringsselskab.

Luckhurst, der bor i Buckinghamshire, England, betalte egentlig 1,3 pund svarende til godt 13 kr. for at efterlade sin Citroen Berlingo på en parkeringsplads i det vestlige London.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver avisen The Sun.

Men parkeringsselskabet, som håndhæver reglerne på den pågældende parkeringsplads, kvitterede med en afgift på 100 pund godt 800 kr.

LÆS OGSÅ: Volkswagen dropper elbil – “Den er simpelthen for tung”

Stanley Luckhurst havde ved en fejl parkeret på en reserveret plads. Han forsvarede sig siden med, at det var mørkt og svært at se parkerings-skiltet med reglementet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

P-selskabet svarede igen ved at sende ham en rykker og inkasso-skrivelse. Noget der lagde godt 70 pund omkring 600 kr. til den oprindelige afgift.

Da p-selskabet trak den 85-årige mand i retten, var afgiften vokset til 255 pund svarende til 2.202 kr. Men her fremlagde Luckhurst sit fældende bevis – p-selskabets eget billede af Citroens nummerplade.

LÆS OGSÅ: Kommune fyrer sine p-vagter for at holde pauser

Det var, som det kom frem i retten, taget med blitz. Noget der på få minutter overbeviste dommeren, om at Stanley Luckhurst havde ret.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Det var svært at se noget som helst på parkeringspladsen i det vestlige London. P-selskabet Excel Parkering fik i stedet besked på at betale den 85-årige bilist 306 pund svarende til 2.643 kr. i sagsomkostninger.

– Jeg ærgrer mig stærkt over, hvordan Excel forsøgte at forvandle et parkeringsgebyr på 13 kroner til en bøde på 800 kroner og i sidste ende til et krav på 2.202 kroner.

– Lovligt eller ej, det grænser til afpresning. Lad os håbe, at regeringens foreslåede nye parkeringskodeks vil løse disse mangler, lød det efterfølgende fra bilisten.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler