Annonce:

10 underlige bil-facts

10 underlige bilfacts du kan blære dig med på værkstedet – for du glemmer dem aldrig

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Har du nogensinde tænkt på, hvornår den sidste bil med en kasettebåndsafspiller rullede af samlebåndet, hvorfor mange Porsche’r kører rundt med nummerpladen ‘S:GO’?

Det har vi. Derfor har vi lavet denne liste med 10 underlige bil-facts, du kan blære dig med på værkstedet.. eller lade være.

Eller hvad med hvor hurtig manden, der fik verden første fartbøde, kørte? Kære du dig om miljøet, har vi også fundet ud af, hvor meget af en gennemsnitlig bil der kan genbruges – og flere andre underlige, helt sikkert ubrugelige facts om biler.

Lad os komme i gang

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Lamborghini har engang haft et Formel-team. ‘Modena’ deltog kun i én F1-sæson, før motorsportens kongeklasse blev for dyr for tyren fra Sant’Agata. Faktisk stillede teamet kun til start i seks løb ud af 16. Dog fortsatte Lamborghini som motorleverandør i yderligere to sæsoner, før italianerne forsvandt helt ud af sporten i 1994.

Verdens pt. hurtigste produktionsbil er svensk. Koenigsegg Agera RS kan dokumenteret ramme en tophastighed på 447 kilometer i timen. Hennessey påstår, at deres Venom F5 er hurtigere. Dog er topfarten på 484.5 km/t i den 7.4 liters twinturbo-V8 ikke officelt dokumenteret. Derfor er kongen stadig svensk! 
Porsche skriver ‘S’ for Stuttgart, hvor fabrikken har hjemme, og ‘GO’ for Geschäftsbereich Öffentlichkeitsarbeit på nummerpladerne af deres tyske pressebiler.
Walter Arnold blev for 122 år siden stoppet i sin bil af en betjent på en.. hold nu fast – cykel. Hvorfor? Fordi Hr. Anrold kørte 13 kilometer i timen. Fire gange hurtigere end den tilladte hastighed i 1896. Bøden? 1 engelsk shilling.
Årligt skrottes mange millioner biler i Europa. 8 millioner af dem rummer dele, der kan genbruges. Gennesnitligt kan 86 procent af delene i en bil genbruges.
Volkswagen Type 1 – også kendt som Boblen – var den første bil, der blev produceret i 20 millioner eksemplarer.
I 2012 tankede danskerne 5.519 milioner liter brændstof på deres personbiler.
I 2016 blev der for første gang produceret 70 millioner biler på et år rundt om i verden. Det er 191.780 biler om dagen.
Trepunktsstjernen i Mercedes Benz’ logo symboliserer mærkets ambition om at gøre transport til lands, vand og i luften lettere.

 

Chevrolet er amerikansk, men mærket er opkaldt efter grundlæggeren – den schweiziske racerkører Louis Chevrolet

 

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

 

 

 

 

Annonce:


 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler