Reklame:

Zenvo vil bygge ‘billigere’ bil – “Den skal kun koste 14 millioner kroner”

Den lille superbil-producent med hovedsæde i Præstø siger, at motoren og monocoquen godt kan bruges i andet end den nye topmodel.

Vi får nok aldrig en billig bil fra Zenvo. Men en billigere bil er ikke utænkeligt. Faktisk har mærket, der har hovedsæde i Præstø, selv tænkt netop den tanke.

I et interview med Motor1 ved afsløringen af mærkets nye topmodel Aurora i forbindelse Monterey Car Week i USA, bekræftede Zenvos chefdesigner Christian Brandt, da også mærkets næste projekt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Nemlig en form for ‘junior hypercar’.

– Vi kan bruge Auroras monocoque til andre projekter. Med tiden bliver vores næste projekt en ‘junior hypercar’.

LÆS OGSÅ: Radikale Venstre foreslår: “Der skal vægtafgift på andet gamle biler”

– Den vil være mindre, mere kompakt og prissat lavere. Aurora koster 3 millioner dollar. Og den nye bil vil koste omkring 1,8 til 2 millioner dollar, fortæller designchefen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Altså omkring 12,6 til 13,8 millioner danske kroner. Det hele er selvfølgelig en pris før så djævelsk som danske afgifter.

En ‘billigere’ bil er dog ikke det eneste, Zenvo har planer om. På fabrikken i Præstø kan man også lave både V6 og V8-motorer ud af V12-konstruktionen, der er udviklet i samarbejde med tyske Mahle.

En ting er nærmer sig med sikkerhed dog ikke fabrikken i Præstø. Zenvos kunder er simpelthen ikke interesseret i det. Læs mere om hvad lige her.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?