Annonce:

Volvo flygter nu ud af Kina – rykker til Belgien

Volvo Cars er tilsyneladende så bange for EU’s varslede toldstigninger, at bilmærket flytter produktionen af flere elbiler ud af Kina.

EU har godt nok ikke besluttet andet end at udskyde en beslutning om forhøjet told på kinesiske elbiler til efter EU-valget.

Men nu er vi på den anden side af det. Og Volvo Cars er stadig bange. Altså for de øgede toldsatser.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver The Times.

Derfor stoppes produktionen af de EX30 og EX90-modeller, der skal til Europa, på bilmærkets samlebånd i Kina. De rykkes i stedet til mærkets fabrik i Gent, Belgien.

LÆS OGSÅ: Disse elbiler er totalt forsvundet – hvor blev de af?

På den måde krydser Volvo fingre for, at man kan undgå den forhøjede told, EU har varslet. Over for The Times er bilmærket selv ikke meget for at være alt for konkret i forhold til et eventuelt ryk til Belgien.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Beslutningen om også at bygge EX30 i Gent afspejler vores ambition om at bygge vores biler, hvor vi sælger dem, lyder det i et skriftligt svar til mediet.

Det er dog Volvo selv, der tidligere har meddelt, at der faktisk er ekstra produktionskapacitet på fabrikken i Gent. Sjovt nok en by, hvor der gøres meget for at holde bilerne helt ude ved at omdanne de fleste veje til gågader eller cykelstier.

Når det så er sagt, kan Volvo snart stå i en situation, hvor bilmærket er det eneste af sin slags i netop Belgien. Det andet mærke er Audi.

Men tyskerne producerer kun én bil i Belgien. Og interessen for den blandt bilkøberne kan ligge på så lille et sted, at Audi for første gang i fabrikkens historie har været nødt til at fyre folk.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

For ikke at risikere en total nedlukning af fabrikken, der ligger i udkanten af Bruxelles, forsøger landets regering at få mærket til at blive. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler