Annonce:

Efter 371 fyringer vil politiker redde truet Audi-fabrik

Fyringen af 371 ansatte på den ene af de sidste to bilfabrikker i Belgien er nu nået hele vejen til premierministerens bord.

De belgiske politikere vil nødig se Audis fabrik i landet lukke. Sker det, vil det kun være kinesiske Volvo, der endnu er til stede i Belgien.

I sidste uge kunne de tyske medier afsløre, at Audi har planer om at flytte produktionen af Q8 e-tron, der er den eneste bil, mærket bygger i Belgien, til Mexico.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og det har fået premierministeren Alexander De Croo op af stolen. Fredag i sidste uge mødtes landets leder således med Audi-toppen for at drøfte fabrikkens fremtid.

Det skriver det belgiske medie VRT.

Før Alexander De Croo mødtes med Audis ledelse, fortalte han pressen, at produktionen på fabrikken er ‘sikret’. I hvert fald frem til 2027, hvor bilmærket har planer om at udgå den nuværende Q8.

LÆS OGSÅ: Hyundai-ejer i chok over regning på 775.000 kroner

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Foran pressen erkendte premierministeren, at der bygges biler mange steder i Europa allerede, og at det kan være med til at lægge pres på fabrikken i Bruxelles. Alligevel tillod De Croo sig at fremhæve Volvo.

Fabrikken, som det svensk-kinesiske mærke styrer i byen Gent, er flere gange de senere år blevet udvidet.

Og nu tyder meget på, at Volvo rykker endnu mere af produktionen til Belgien. Mærkets kinesiske ledelse frygter nemlig en varslet told fra EU.

En toldsats, som EU overvejer, om man også skal indføre med tilbagevirkende kraft over for de kinesiske bilproducenter. EU frygter nemlig, at bilmærkerne får ulovlig statsstøtte fra det kommunistiske styre i landet. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler