Reklame:

Volkswagen til EU-politikere: “Det skal I trække tilbage NU!”

Volkswagen påstår, at man vil være nødt til at sætte produktionen af nogle modeller helt i står, hvis ikke EU udskyder en ny emissionsnorm. 

Volkswagen lægger nu pres på EU-systemet for at få Europa-Kommissionen til at udskyde implementeringen af den kommende emissionsnorm, Euro 7. Mærket fra Wolfsburg mener, at planerne skal forsinkes med mindst et år.

Får Volkswagen det, som mærket ønsker sig, må EU ikke indføre Euro 7-normen før tidligst i efteråret 2026. Det skriver Automotive News som citerer et brev fra bilproducenten til netop EU-politikerne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Volkswagen hævder, at hvis reglerne træder i kraft i juli 2025, som de står til lige nu, vil det tvinge mærket til at standse produktionen af flere modeller. Derudover forlanger Volkswagen, at EU trækker et krav om at mindske bremsestøv og partikelforurening fra dæk helt tilbage.

– Der er brug for adskillige års udviklingsarbejde, skriver Volkswagen i brevet til EU-kommissionen.

LÆS OGSÅ: VW-chef raser mod e-fuel: “Det bliver noget støjende bras”

Bilmærket hævder, at den nuværende tidshorisont vil skabe mangel på alt fra leverandører til komponenter i bilindustrien. At alt bliver dyrere er en anden bekymring, mærket fra Wolfsburg har.

Reklameblok:
For nylig lykkedes det Tyskland at presse EU-systemet til at droppe et ellers planlagt forbud mod nye diesel- og benzinbiler i 2035. Nu må forbrændingsmotoren gerne køre videre. Det skal bare ske med syntetisk brændstof.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?