Annonce:

VW-chef raser mod e-fuel: “Det bliver noget støjende bras”

Det er bestemt ikke alle i VAG-gruppen, der bryder sig om, at Porsche har investereret millioner af euro i syntestisk benzin. Det såkaldte e-fuel. 

Hos Volkswagen bakker man hverken op om e-fuel, eller at EU har tilladt det syntetiske brændstof for at få Tyskland og 6 andre EU-lande med på en aftale for transportsektoren efter 2035.

Siden diesel gate-skandalen har Volkswagen forsøgt at genopfinde sig selv ved at lægge afstand til forbrændingsmotoren og sine gamle modeller. Så at e-fuel nu ser ud til at blive forbrændingsmotorens redning, bryder mærket topchef Thomas Schäfer sig ikke om.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I et interview med Automotive News kalder VW-chefen biler med forbrændingsmotor for ‘unødig støj’.

– Det er i mine øjne helt unødvendigt. I 2035 er forbrændingsmotoren uanset hvad død alligevel. Hvorfor bruge penge på en gammel teknologi der ingen fordel er ved?

VW-chef: Porsche bakker ikke om e-fuel-tilladelse
I et interviewet understreger Thomas Schäfer, at hverken Volkswagen eller Porsche bakkede om det pres, den tyske regering lagde på EU-systemet for at sikre forbrændingsmotorens overlevelse.

– Hele diskussionen om e-fuel er blevet misforstået af de fleste. Det har ikke noget med fremtidige biler at gøre. Men det er derimod en måde at sikre de biler, som allerede findes, på.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– E-fuel vil aldrig erstatte elbiler. Det er noget nonsens. Bare se på hvad der skal til for overhovedet at producere e-fuel. Vi mangler allerede energi. Så hvorfor spilde det på e-fuel?, lyder det fra Thomas Schäfer.

Chefen i Wolfsburg kan da også have fat i noget. For selvom Porsche har postet en hulens masse penge i udviklingen af e-fuel, står det allerede klart, at biler som Macan, Cayenne, Cayman og Boxster alle bliver udfaset til gengæld for elbiler.

 


Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler