Volkswagen fyrer designchefen: “Det var sgu for kedeligt”

Foto: Volkswagen AG

Volkswagen har skiftet ud i toppen og hentet Bentleys designchef ind for at redde nogle u-imponerende former. 

Volkswagens direktør Thomas Schäfer er ikke imponeret over mærkets seneste række af biler. Og det har nu kostet designchefen Jozef Kaban jobbet. Det skriver Automobilwoche, som videre kan fortælle, at Volkswagen allerede har fundet Kabans erstatning.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Han hedder Andreas Mindt og er egentlig ansvarlig for udseendet på Bentleys modeller, men mediet citerer flere kilder, som siger, at skiftet allerede er på plads. Formelt set falder det på plads 1. februar. Altså allerede i næste uge.

LÆS OGSÅ: Medie: Derfor blev Volkswagens øverste chef fyret

Tålmodigheden med Jozef Kaban slap angiveligt op på chefgangene i Wolfsburg, da designchefen præsenterede sine overordnede for konceptbilen ID. Life. En bybil som Volkswagen har tænkt sig at sætte i produktion som ID.2 i 2026.

Reklameblok:Men altså ikke som den ser ud nu. En af Andreas Mindts første opgaver i det nye job bliver nemlig at rette op den lille bybil. Jozef Kaban er en gammel VW-kending. Han har været hos flere VAG-brand mellem 2003 og 2017, før han blev hentet af BMW.

Bayern-mærket forlod Kaban dog i 2020 for igen at tilslutte sig Volkswagen som den øverst ansvarlige for design. Det holdt lige knap 3 år. Kaban er bare den seneste af række, højtstående figurer som forlader Volkswagen, efter mærket selv rystede posten og fyrede den tidligere direktør Herbert Diess i sommeren sidste år.

 

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk