Annonce:

Volkswagen bekræfter: “Lukker bilmærker ned”

Det kommer næppe som nogen overraskelse. Men nu bekræfter den øverste Volkswagen-chef alligevel, at Seat lukker.

Siden Cupra er blevet sit eget mærke, har det stået skrevet mere eller mindre i sten, at det spanske bilmærke Seat lukker ned.

Og nu bekræfter Volkswagen-toppen, at det er lige præcis, hvad der kommer til at ske. Når Seats nuværende modelprogram ikke længere er aktuelt, holder virksomheden helt op med at producere biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det bekræfter VAG-gruppens øverste direktør Thomas Schäfer i et interview med Autocar. Helt konkret siger Schäfer, at Seat skal ‘noget andet’.

Hvad det ‘noget andet’ dækker over, kom topchefen dog ikke ind på. Men et godt bud er elektriske scootere. Den slags fremstiller Seat nemlig allerede i dag.

LÆS OGSÅ: Politiet kontrollerede bilentusiaster hele weekenden – “Flere mister kørekortet, får klip, synsindkaldelser og kørselsforbud”

Helt præcis hvornår Seat, der egentlig står for ‘Sociedad Española de Automóviles de Turismo’ – groft oversat ‘spanske touringbiler’, bygger sin sidste bil, er endnu uklart.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men ifølge Autocar kan en lukning af bilfabrikken være lige om hjørnet. Et facelift af Leon-modellen er formentlig lige på trapperne, og den vil VAG-cheferne med stor sandsynlighed forklæde som en Cupra.

– Fremtiden for Seat er Cupra, forklarer Thomas Schäfer, mens han understreger, at Volkswagen-koncernen er klar til at ‘investere massivt’ i Cupra som bilmærke.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler