Annonce:

Vild forvandling – kan du se, hvad det her for en bil?

Vi kan godt afsløre, at det ikke er en Lamborghini Diablo. Selvom det virkelig ligner.

Bilen her er faktisk en ny. Hverken den som den skal lige, eller platformen den er bygget. Ja, det er sådan set også 23 år siden den blev bygget. Hvad er det så, du kigger på i denne artikel?

Det er en første-generations Honda NSX, som meget gerne vil ligne en Lamborghini Diablo. Sjovt nok er de to biler stort set lige gamle hver for sig. De har begge to døre. Så de største forskelle er faktisk antallet af hestekræfter og cylindre. Sådan groft sagt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Noget er ‘sprunget over’
Bilen blev bygget til baseball-spilleren Jose Canseco for snart længe siden, og den skal ligne en Diablo GT. Hvilket er lykkedes, hvis du spørger på Boosted-redaktionen. Men… desværre er Lamborghiniens mægtige 6-liters V12-motor. Hvorfor vides ikke, men måske har Canseco lønseddel ikke kunne strækkes til det.

Derfor har bilen stadig Hondas V6’er med VTEC og et sted mellem 270 og 290 hestekræfter og manuelt gear. Til gengæld er der – bortset fra motoren – opstøvet så mange originale Diablo GT-dele til projektet som overhovedet muligt.

Passet godt på
I eBay-annoncen skriver sælgeren, at bilen har skiftet hænder et par gange, siden Jose Canseco fik den bygget. I den mellemliggende tid er det blandt andet blevet til en omlakering. Noget tyder dog på, at ejerne har været gode til at passe på bilen. Servicebogen skulle været fyldt med stempler.

Hvem vil så eje sådan en replika? Tja, vi ved det ikke. Men bilen har allerede fundet ny ejer. Vedkommende har i den grad fået lov til at betale for nøglerne. 126.100 dollars svarende til 892.000 kr. lød det endelige bud på.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I de 11 år mellem 1990 og 2001, hvor Diabloen var i produktion, byggede Lamborghini i øvrigt bare 2.884 eksemplarer. 80 af dem var GT-modeller. Til sammenligning byggede Lamborghini 2.539 biler i løbet af det første kvartal i 2022. En rekord for italianerne.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Vild forvandling - kan du se, hvad det her for en bil?


Annonce:

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler