Annonce:

Vil tvinge danskerne til at køre med vinterdæk

Der er ikke noget lovkrav om vinterdæk i Danmark. Men de seneste dages voldsomme snevejr i Nordjylland får brancheforening til at kræve det indført.

Når man ser på trafikkaosset i øjeblikket, hænger stribevis af lastbiler fast på afkørsler, står på tværs af vejbaner eller ligger i grøften.

Det samme er tilfældet for mange busser og samlet set skaber det kilometerlange køer og voldsomme forsinkelser for hele samfundet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Sådan skriver Dækimportørforeningen i en pressemeddelse.

Derfor mener brancheforening, at det nu er på tide at gøre vinterdæk lovpligtige herhjemme. Og det som minium på tunge køretøjer.

LÆS OGSÅ: Ron blev ramt af mystisk problem i synshal

Faktisk mener Dækimportørforeningen, at en tvangsordning fint vil kunne implimenteres i Danmark. Især fordi et sted mellem 85 og 90 af alle personbilerne på de danske veje allerede lever op til krav, som eksempelvis tyskerne har.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

“Er der sne, snesjap, slud eller is på vejen, så skal køretøjet være sikret med et vintergodkendt helårsdæk eller et rigtigt vinterdæk.”

“Dette er den pragmatiske tilgang i Tyskland, som kan passe fint til danske forhold. Og vælger man at undlade de rigtige dæk til føret, så må man lade bilen stå den pågældende dag”, lyder det.

Særligt i det nordjyske har bilisterne de seneste dag kæmpet mod snemængderne. Faktisk så meget, at redningskøretøjerne har måttet trække hinanden fri. Læs mere om det her.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler