Annonce:

Ron blev ramt af mystisk problem i synshal

Kort før jul meddelte Færdselsstyrelsen, at det nu er lovligt at montere LED-pærer i halogenlygter. Så sikker er Ron Brevstgaard dog ikke efter en tur rundt til synshallerne.

I 3 synshaller blev tomlen vendt opad. Ron Brevstgaards Suzuki Swift kan uden problemer synes med LED-pærer, selvom bilen kører med almindelige halogen-forlygter.

Den 20. december 2023 skrev Færdselsstyrelsen ellers, at LED-pærer nu også er gangbare i halogen-forlygter. Og det både med og uden e-mærkning. Så længe pærerne passer og er godkendt til bilen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Bilister kan endda vente til næstkommende syn med at få indskrevet LED-pærerne som en konstruktiv ændring i bilens papirer. Noget Boosted også har omtalt i en artikel før jul.

Men i én synshal i Herning fik Ron Brevstgaard en helt anden besked. Også selvom forlygtepærerne både passer og er godkendt til hans bil

LÆS OGSÅ: Norske køreskoler forbyder eleverne at køre i Tesla

Det fortæller han til Boosted.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– Synsmanden sagde, at det bestemt ikke kunne lade sig gøre. Han sagde, at der få dage efter var kommet en mail fra Færdselsstyrelsen.

– I mailen blev der informeret om fejl i meddelelsen fra 20. december. Den var kommet den 21. måske 22., siger Suzuki-ejeren.

Ron Brevstgaard siger, at synsmanden herefter viste ham en mail fra Færdselsstyrelsen. En mail som angiveligt beviser, at Færdselsstyrelsen har trukket blåstemplingen af LED-pærer i halogen-forlygter tilbage.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Ifølge Ron Brevstgaard måtte han dog ikke tage et billede af den pågældende mail.

– Men mailen var grundlaget for, at synsmanden bestemt ikke ville syne bilen. Det kunne jeg godt skyde en hvid pind efter, siger Suzuki-ejeren.

Efterfølgende har Ron Brevstgaard forsøgt at få et klart svar ved at ringe ti Færdselsstyrelsen. Dog uden ret meget held.

Annonce:

– De tør faktisk ikke komme med en konkret udmelding, siger han.

Meddelelsen om de nu lovlige (måske stadige ulovlige, red.) LED-pærer til halogenforlygter kan dog stadig findes på Færdselsstyrelsens hjemmeside. Boosted forsøger i øjeblikket at få en kommentar fra Færdselsstyrelsen.


Annonce:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler