Annonce:

VIDEO: Tuner skohorner V8-motor ned i lille-bitte BMW – “Den kan få 800 hestekræfter”

Det bliver ikke mindre end 1 Serien. I hvert fald ikke hvis du spørger BMW. Men det betyder ikke, at underholdningsværdien går tabt.

En BMW 1 Serie, der egentlig skulle have været en Rover, indtil BMW tog livet af mærket i 2005, fås med helt ned til 4 cylindre.

Altså ikke meget at råbe hurra for. Men den slags er der heldigvis råd for. Ikke bare bygger BMW stadig 1 Serier med seks cylindre, uden for fabrikkens samlebånd er det mere at hente.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Meget mere. Tyske Speed-Tec er eksempelvis en samling meget kreative sjæle, der har formået at mase en V8-motor på 4,4 liter ned i den lille M135i.

Motoren kommer fra en X6 M, hvor den normalt yder lige under 600 hestekræfter. Men tuneren har allerede forvandlet det tal til 600 stykker. Målet er dog 800.

LÆS OGSÅ: Danmark vil forbyde alle fossilbiler – nu kæmper EU-lande imod

Bremserne er i øvrigt taget fra en 3 Serie. Altså en F80 M3. Ligesom firehjulstrækket og automatgearkassen fra den større X6 er ført med over i 1 Serien.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

En 1 Serie med V8-motor er næppe nogen økoræser. Og skulle den ved en nærmest mirakuløst tilfælde en dag få danske plader på, vil BMW’en være rigtig dyr at fylde op. Især fra 1. januar 2024. Læs mere om det her.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler