Reklame:

Danmark vil forbyde alle fossilbiler – nu kæmper EU-lande imod

Den grønne omstilling er ved at tabe pusten i Europa. Nu kæmper flere lande imod en ellers stigende trang til at aflive forbrændingsmotoren.

Det lykkedes ikke EU at forbyde forbrændingsmotoren tidligere i år. I Bruxelles måtte man bøje sig for krav fra Tyskland og fem andre EU-lande, som bl.a. vil tillade brugen af syntetisk brændstof efter 2035.

Og nu kæmper flere EU-lande imod et forbud mod forbrændingsmotorer i lastbiler og busser.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver DR.

– Der er en voksende bølge i hele Europa, som mener, at man fra EU’s side har været for overambitiøs med den grønne omstilling.

LÆS OGSÅ: Regeringen slår fast: “Danskere skal betale meget mere for diesel i 2025”

– For det går rigtig stærkt, og derfor er der flere og flere, som kan mærke det på deres egne økonomier.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Og der er lande, som ikke føler sig klar til at erstatte de store lastbiler med elektriske alternativer, siger Anders Overvad, der er chefanalytiker hos Tænketanken Europa til mediet.

Blandt de lande, som nu kæmper imod EU’s ønske om at forbyde forbrændingsmotoren er udover Tyskland lande som Frankrig, Italien, Polen, Ungarn, Slovakiet, Bulgarien og Tjekkiet.

Her i Danmark ønsker regeringen, at reducerer udledningen fra tunge køretøjer – altså de facto forbyde forbrændingsmotoren i lastbiler og busser – senest i 2040. Det er mere end selv EU-komissionen ønsker.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?