VIDEO: Lexus tester manuelt gear i elbil – det “virker”

Indrømmet, testbilen er ikke den mest ophidsende i verden. Men Lexus’ idé er god nok. 

Biler med manuelt gear er i dag næsten væk fra vejene. I hvert fald når det kommer til nye biler. Allerede i 2020 kunne FDM fortælle, at 6 ud af 10 danskere vælger automatgear, når de køber ny bil.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Helt død er geartypen med den tredje pedal dog ikke. Heller ikke i elbiler. I hvert fald ikke hvis man spørger hos Toyotas prestige-mærke Lexus. Japanerne har svoret at holde gearet i ‘live’. Omend det så er lidt kunstigt. For ikke at sige meget.

LÆS OGSÅ: Bilmærke i krise? Giver vild rabat på helt ny bil

For et rigtigt manuelt gear er der – selvom det ser sådan ud – ikke tale om i den crossover, Lexus lige nu tester deres løsning i. I stedet er det hele simuleret. Men efter års arbejde har Lexus fået det til at føles sådan. Altså som om du skifter gear.

Reklameblok:I videoen herunder kan du se, hvordan det fungerer. Lexus-ingeniørerne har endda fået bilen – en UX 300e – til at opføre sig, som om motoren går ud, hvis man vælger et forkert gear. Præcis som vi kender det fra biler med rigtigt, manuelt gear.

KLUMME: Hader Boosted-redaktionen virkelig elbiler?

Grunden til alt besværet? Lexus fastholder, at det også skal være sjovt at køre elbiler. Også selvom det betyder, at det traditionelle manuelle gear forsvinder.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk