Reklame:

VIDEO: Ejer var træt af sørgelig elbil – “Nu får den Hayabusa-motor”

Elbiler har nok medvind i øjeblikket – men det er ikke mange år siden, at de var små, irriterende og absolut ubrugelige. 

Elbilerne stormer frem lige nu. Men i mange år var de forbeholdt de teknisk mest begavede, der brugte dem som ‘legetøj’.

Men de findes stadig, de første forsøg på elbiler. Eller det vil sige – nogle af dem. Og det har youtuberen ‘Vasily Builds’ gjort noget ved.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Den unge mand har ganske enkelt købt en CitiCar. En meget lille, amerikansk elbil der var i produktion mellem 1979 og 1982. Der er lige plads til to døre, et rat og to sæder.

Ud af sin CitiCar har Vasily – der også er fra USA – flået alt teknik, bilen oprindeligt er født med. I stedet har han lagt teknikken fra en første-generations Suzuki Hayabusa.

LÆS OGSÅ: Skidestiv kørelærer anholdt – var fuld under køretime

En brutal, 4-cylindrede motorcykel-kværn på 1.300 kubik. Den er godt for 175 hestekræfter, siger Suzuki.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Hele herligheden tager svimlende 9.000 omdrejninger. Men den er tung. En Citicar vejer 635 kilo. En Hayabusa-motor vejer godt 250 kilo.

z


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?