Annonce:

Verdensmesterskabet i rally skrotter hybridbiler efter 3 år

WRC-bilerne skal tilbage til det, de var for bare tre år siden. Nemlig rene benzinbiler. Hybriddelen skrottes efter stor kritik.

Det skulle være så godt. Men i virkeligheden var det skidt med hybridbilerne i rallysportens verdensmesterskab, WRC.

Derfor forsvinder bilerne nu efter bare tre år ud af klassementet og regelbogen, som det internationale motorsportsforbund, FIA, skriver.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Helt konkret er det topklassen Rally1, som fik hybridmotorer i 2022, der nu skrotter idéen igen. Bilerne kører lige nu rundt med en 1,6-liters firecylindret turbomotor koblet til en elmotor med 134 hestekræfter.

LÆS OGSÅ: Russiske hackere har lagt Motorstyrelsen ned

Alt sammen godt for en samlet ydelse langt over 500 hestekræfter. Så mange muskler har rallybilerne ikke haft siden Gruppe B blev forbudt i 1987.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men nu er det altså slut. Bilfabrikkerne og rallyholdene klager over for indviklede biler og alt for høje udviklingsomkostninger.

Derfor rulles beslutningen tilbage fra 2025-sæsonen. Det vil betyde færre hestekræfter, selvom bilerne uden hybriddelen også bliver en god del lettere. Og fra 2026 er der endnu flere regelændringer at se frem til.

For at holde omkostningerne nede skal alle biler fra det år bygges på én fælles platform, selvom det er tilladt for bilfabrikkerne at bygge deres egne karosserier.

Men bilerne? De vil være fuldstændig ens. Alt sammen noget, der skal gøre det muligt at udvikle en Rally1-bil for 400.000 euro, svarende til 2,9 millioner kroner. Eller mindre.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler