Verdens hurtigst el-MC er dansk: Fra 0-200 km/t på 3,8 sek.

Foto: True Cousins

Danske ‘True Cousins’ har kørt så stærkt på deres eldrevne MC, ‘Silver Bulliett’, at en verdensrekord ventede for enden af Malmø Raceway


Med en udgangshastigheds på 230 kilometer i timen strøg den danske udviklede el-motorcykel over stregen efter 201 meter på Malmø Raceway i tiden 4.8273 sekunder.

Det gør den 450 hestes batteripakke til verdens hurtigste på to hjul. De første 150 meter blev endda tilbagelagt med lettede forhjul.

Fætrene Glenn og Hans Henrik, der danner True Cousins, har således samlet hele otte stående verdensrekorder indenfor elektrisk dragracing, siden starten i 2008.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
BANKER GAMMEL REKORD
De to kom til Sverige med rekorden fra september 2015 på 5.15 sekunder, men faktisk også en god del ændringer i forhold til 2016-sæsonen. På Malmø Raceway betød ændringerne accelerationer fra 0-100 km/t på sølle 1,1 sekund og 0-200 km/t på hæsblæsende 3,8 sekunder.

I startøjeblikket var g-påvirkning oppe på hele 2,7 G. Til sammenligning når påvirkning i en Bugatti Veryon, som sprinter fra 0-100 km/t på 2.3 sekunder, kun op på 1.2 g.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


SE REKORDLØBET I VIDEOEN HERUNDER

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk