Verdens hurtigst el-MC er dansk: Fra 0-200 km/t på 3,8 sek.

Foto: True Cousins

Danske ‘True Cousins’ har kørt så stærkt på deres eldrevne MC, ‘Silver Bulliett’, at en verdensrekord ventede for enden af Malmø Raceway

Med en udgangshastigheds på 230 kilometer i timen strøg den danske udviklede el-motorcykel over stregen efter 201 meter på Malmø Raceway i tiden 4.8273 sekunder.

Det gør den 450 hestes batteripakke til verdens hurtigste på to hjul. De første 150 meter blev endda tilbagelagt med lettede forhjul.

Reklameblok:Fætrene Glenn og Hans Henrik, der danner True Cousins, har således samlet hele otte stående verdensrekorder indenfor elektrisk dragracing, siden starten i 2008.

BANKER GAMMEL REKORD
De to kom til Sverige med rekorden fra september 2015 på 5.15 sekunder, men faktisk også en god del ændringer i forhold til 2016-sæsonen. På Malmø Raceway betød ændringerne accelerationer fra 0-100 km/t på sølle 1,1 sekund og 0-200 km/t på hæsblæsende 3,8 sekunder.

I startøjeblikket var g-påvirkning oppe på hele 2,7 G. Til sammenligning når påvirkning i en Bugatti Veryon, som sprinter fra 0-100 km/t på 2.3 sekunder, kun op på 1.2 g.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

SE REKORDLØBET I VIDEOEN HERUNDER

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk