Annonce:

Verdens første Plymouth ‘Hemi Cuda’ søger ny ejer

Der blev bygget to prototyper, før stelnummer 100.003 blev den første Barracuda Hemi på Plymouths samlebånd.  

Tilbage i 1970 sendte Plymouth den første Barracuda-model med 7-liters HEMI-V8’er på markedet. Og lige præcis den bil – altså den allerførste med den motor – findes faktisk stadig.

Og nu kan den blive din. Bilen, der har stelnummer 100.003 er i øjeblikket til salg i Indiana, USA. Men du skal virkelig slå sparegrisen i stykker. For den nuværende ejer vil have 2,2 millioner dollars svarende til 15,4 millioner danske kroner for at slippe nøglerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Veganere kræver navn ændret: Rundkørsel hedder noget “stødende”

Den i dag hvide coupé var den bare tredje Barracuda, som Plymouth byggede på E-Body-platformen. De to første var dog kun prototyper som aldrig forlod fabrikken. Hemi-modellen var desuden den tredje i modelprogrammet, der også rummede en billigere bil med mindre motor og en mere luksuriøs Barracuda Gran Coupe.

Den 7-liters HEMI-blok var oprindelig tiltænkt et liv på de amerikanske racerbaner. Men Plymouth fik den tæmmet til gadebrug. Dengang sagde mærket – som i øvrigt lukkede helt ned i 2001 – at HEMI-modellen havde 425 hestekræfte og 700 Nm. Det viste sig siden at være noget af en underdrivelse.

Ville slet ikke sælge
I sin tid Plymouth ikke meget for at sælge det første produktionsklare eksemplar af Hemi Cuda. Længe stod den på fabrikken i Michigan, hvor de ansatte skilte bilen ad og samlede den igen utallige gange. Men til sidst gav mærket efter og solgte bil videre.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Cudaens nuværende ejer, der hævder at have haft nøglerne i 40 år, har oprettet en hel hjemmeside udelukkende dedikeret til bilen og dens historie. Det er dog ikke, fordi den 7-liters V8’er har haft meget at tage sig til. Faktisk har den bare kørt 28.500 kilometer på de sidste 53 år.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:


Annonce:

Annonce:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler