Verdens dyreste på auktion: Ferrari 250 GTO solgt for vanvittigt beløb

Det er skræmmende mange penge – alligevel er der én derude, som har betalt for denne Ferrari 250 GTO

Annonce for Danmarks største bilmesse:

En af de blot 36 Ferrari 250 GTO produceret mellem 1962 og 1964 har fundet ny ejer og er dermed blevet den dyreste bil, som nogensinde er solgt på auktion. Under RM’s Sotheby’s auktion i Monterey indbragte denne røde V12-hingst fra 1962 nemlig vanvittige 48.4 millioner dollar, da hammeren faldt.

Meget mere Ferrari lige her

Som Sotheby’s havde forventet, begyndte budrunden på bilen allerede ved svimlende 33 millioner dollar. Alt imens gik en række budgivere frem og tilbage under live-auktionen for at få glimt af den kostbare Ferrari, før hammeren faldt. Lagt sammen med auktionens gebyrer løber det totale beløb for GTO’en op i 48.4 millioner. Hvilket langt overgår prisen på den Ferrari 250 GTO, der i 2013 blev solgt for 38 millioner, der altså indtil nu har været det største pengebeløb betalt for en bil på auktion nogensinde.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

LÆS OGSÅ: M5 Touring’en BMW aldrig byggede eksisterer – og den har 950 hk

Men faktisk kan det blive vildere endnu. Meget vildere. For hammerslaget på de 44 millioner, som Sotheby’s fik, er peanuts i forhold til de 80 millioner, som bilsamler David MacNeil fik for sin 250 GTO i en privat handel tilbage i juli i år.

Lige denne 250 GTO har dog også noget histore med i bagagen. Bilen har nemlig været brugt til testarbejde af Ferrarifabrikken selv, og endda fået karosseriopgraderinger af selveste Scaglietti som en af blot fire biler. Ligesom bilen i sit ‘fødeår’ vandt det italienske GT-mesterskab. Dertil følger klassementsejre i det berømte Targa Florio-løb i 1963 og 1964

LÆS OGSÅ: Hennesseys monstermotor afsløret: 7.6 liters twinturbo V8 og 1.600 hk

Reklameblok:

Hvad angår ejere blev bilen i år 2000 købt af en tidligere Microstof-chef. Det er dog uvist, hvad vedkommende gav for bilen for 18 snart 19 år siden. Sikkert en pæn skilling – bare ikke lige 44 millioner dollar!

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk