V10-battle og baghjulstræk: BMW E30 M3 vs. Lamborghini Huracán

drag-race-huracan-m3-v10

Læg en S85-motor med 10 cylindre i en E30 M3 og selv en ny Lamborghini med skal stå tidligt op for at følge med

Ingen har nogensinde påstået, at en BMW med M-emblem er langsom. Men en E30 M3 mod en ny Lamborghini Huracán LP580-2 ? Det ligner en moderne fortolkning af Davids kamp mod Goliat.

Alligevel er ingen undertippet i dette ræs. Begge biler få nemlig deres muskler fra naturligt aspirerede V10-motorer. Desuden drives begge frem af træk på de bagerste hjul. Herefter begynder lighederne dog at høre op.

Reklameblok:BMW’en har været på fabrikshylderne i München. Her er fundet en fem-liters S85B50-motor, som BMW brugte i E60 M5-og E63 M6-serien fra 2005 til 2010. Er motoren lagt direkte i den gamle Bimmer uden andre modifikationer, yder den 500 hestekræfter. Det er 71 mindre end i Lamborghini’ens 5.2 liters maskine. Sidstnævnte må til gengæld slæbe rundt på flere kilo.

DET HANDLER OM VÆGT
1.518 kilo skal italianeren have med rundt i totalvægt, mens E30’eren kan nøjes med 1.165 inklusiv de oprindelige fire cylindre med en vægt på 106 kilo. Men da M’eren nu skal fodre ti og ikke fire cylindre med højoktan er motorvægten oppe på 240 kilo.

Trods den øgede vægt er BMW’en med 1.299 kilo kampvægt stadig letvægter i forhold til den 30 år yngre Lamborghini.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

SE HVEM, DER STIKKER FRA HVEM I KLIPPET HERUNDER

 

 

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk