Annonce:

USA fjerner lukrativ fordel for folk med elbiler

Fra næste år kan elbiler blive dyrere i USA. Regeringen nægter nemlig at give skatterabat til elbiler med batterier fra Kina og en række andre lande.

Nye restriktioner gør nu elbiler i USA dyrere. I hvert fald hvis batterierne til dem kommer fra en række lande som Kina, Rusland, Iran og Nordkorea.

Selv hvis bare dele af batteriet kommer fra den slags lande, bortfalder en skatterabat på hele 7.500 dollar, svarende til 52.000 kr., som bilister ellers kan få for at købe en ny elbil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Reglen, som Biden-regeringen står bag, træder i kraft allerede den 1. januar 2024. Og allerede i 2025 udvides betingelserne.

Det skriver Auto News.

LÆS OGSÅ: Nu skal bilisterne vænne sig til nyt forbud i trafikken

Her må ingen af mineralerne i elbilers batterier være udvundet, forarbejdet eller stamme fra genbrug i disse lande. I hvert fald ikke hvis bilisterne vil slippe billigere i skat.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Ifølge Auto News vil de amerikanske myndigheder allerede nu vejlede bilproducenter i USA om, hvordan de skal sikre sig, at dele til deres bilers batterier ikke kommer fra Kina.

Hos brancheforeningen Alliance for Automotive Innovation kalder man forholdet mellem Kina og dele til elbiler for kompliceret. Alligevel hilser man de retningslinjer, som de amerikanske myndigheder allerede har på plads, velkomne.


Annonce:

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler