Undersøgelse: Bilindustrien er begyndt at miste troen på elbilen

Foto: Michael Fousert

En undersøgelse, som revisionsvirksomheden KPMG har foretaget blandt ledere i bilindustrien, tegner et tydeligt billede. Troen på elbilen falder.

Toyota-toppen har længe stået fast på det. Og nu tyder en amerikansk undersøgelse, som revisionsvirksomheden KPMG står bag, at flere ledere i bilindustrien også taber troen på elbilen. Det skriver CNBC.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Toyota: “Det tavse flertal tror ikke på elbilen”

Det selvom både nye og gamle bilmærker i stor stil omstiller produktionen fra forbrændingsmotorer til rent el. I undersøgelsen, hvor KPMG har spurgt over 900 ledere i bilindustrien, er svaret, at bare 37 procent af nybilsalget i USA i 2030 udgøres af elbiler.

Et markant fald
Det drastisk fald i forhold til en lignende undersøgelse fra sidste år. Her svarede de adspurgte chefer i bilindustrien, at 62 procent af alle nye biler i 2030 kører på strøm.

Reklameblok:Ifølge KPMG peger den udvikling på, at bilindustrien nu har fået et mere realistisk billede af udviklingen. Og forventningerne til den.

At lederne nu forholder sig mere realistisk til udviklingen skyldes bl.a. coronapandemien og krigen i Ukraine som både har bragt usikkerhed og generelle forsyningsproblemer med sig. Omvendt køber bilisterne fortsat elbiler.

Herhjemme var den mest solgte, nye bil i november måned eksempelvis plugin-hybriden Ford Kuga, mens den rene elbil – Tesla Model 3 – fulgte lige efter. Her spiller en fordelagtige registreringsafgift dog en afgørende rolle.

Reklameblok:

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk