Annonce:

Udløste 142 bøder mellem april og august – danske bilister rammes af ukendt regel

I nogle tilfælde er det en forglemmelse – men langt de fleste bilister har fået bøden, fordi de ganske enkelt har gjort opmærksom på deres parkering forkert.

Dur ikke!

Sådan kan man med rette sig om den danske form for p-skive i Tyskland. For den dur ikke! I hvert fald er den ikke gangbar.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det har siden april udløst bøder til 142 danske bilister i Flensborg. Nogle af dem har glemt at indstille deres godkendte p-skiver korrekt. Men langt de fleste har ikke haft den p-skive, som tyske p-vagter rettet sig efter, monteret i forruden.

Det skriver Flensborg Avis.

LÆS OGSÅ: Politikere vil alligevel IKKE forbyde hastigheder over 30 km/t i Odense

Flensborg kommunens talsmand, Clemens Teschendorf, påpeger over for avisen, at de fleste danske bilister nok ikke ved, at deres p-skiver hjemmefra ikke er gyldige i Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– I enkelte tilfælde kan det være, at bilisterne helt har glemt p-skiven, men sandsynligvis har de fleste anvendt en dansk p-skive, siger han.

Tilbage i februar i år meddelte bystyret, at den danske form for p-skive ikke er gyldig. Og i april begyndte Flensborgs p-vagter altså at slå ned på de danske bilister.

Bøden er dog – set med danske øjne – til at overse. Den er nemlig ‘kun’ på 150 kr. En typisk dansk p-bøde/afgift løber nemlig op i 750 kr.

At undgå den tyske bøde fremover er dog lige til. Flensborg kommune har flere gange uddelt de godkendte, tyske p-skiver til danske bilister. Og kan man ikke få en gratis p-skive, kan de købes på tyske tankstationer for én euro svarende til 7,5 kr.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler