Annonce:

Bilsalget i Danmark faldt markant i januar

Bilsalget i Danmark faldt markant i januar måned. Men det var helt som forventet, lyder det fra branchen.

Bilsalget i 2024 begyndte virkelig sløjt herhjemme. Faktisk faldt salget af nye biler med hele 15 procent i sidste måned, altså når man sammenligner med januar 2023.

Der blev bare indregistreret 8.848 nye personbiler i løbet af årets første måned. Det viser tal fra de forskellige bilmærker.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det skriver brancheforeningen De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Det er dog ikke noget, der bør komme bag på hverken bilisterne eller statskassen. Branchen havde faktisk forventet, at det ville se sådan ud.

LÆS OGSÅ: Bilmærke afvist – må ikke køre med i Formel 1

Faldet kan ifølge De Danske Bilimportører forklares med den seneste aftale om at holde registreringsafgiften i ro, som nemlig først trådte i kraft pr. 1. februar.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Der har altså været en måned med højere afgiftssatser på alle nye biler herhjemme, og det har i den grad fået danskerne til at holde igen.

– Danskerne er prisfølsomme, og derfor påvirkes elbilsalget af et lavere bundfradrag i registreringsafgiften. Heldigvis hæves fradraget fra februar, hvor vi forventer, at der igen bliver sat strøm til især elbilsalget,” lyder det fra brancheforeningens direktør Mads Rørvig.

Den samme Mads Rørvig mener i øvrigt, at det er på høje tid, at danskerne retter ind og kun køber elbiler. Læs mere om det her.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Men heller ikke hos DI Bilbranchen kommer det faldende salg som nogen overraskelse. Direktør Thomas Møller Sørensen forklarer:

– Det relativt lave salg i januar er endnu en huskekage til Christiansborg om, at danske bilkøbere er meget prisbevidste. Selvom det ikke drejer sig om mange penge, har det lidt højere bundfradrag fra 1. februar fået mange købere af elbiler til at vente med at købe deres elbil.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler