Reklame:

Tysklands myndigheder truer Mercedes i lækket brev

Meget tyder på, at endnu en emissions-skandale er under opsejling. Denne gang er det Mercedes, der har fået den tyske regering på nakken. 

Mercedes risikerer at stå i en situation, hvor mærket skal tilbagekalde adskillige tusinde biler.

Alt sammen fordi mærket ifølge de tyske myndigheders opfattelse snyder med den mængde skadelige stoffer, bilerne udleder i atomsfæren.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det drejer sig angiveligt om software, som Mercedes bruger til at snyde med udledningen fra bilerne. Delene vil de tyske myndighederne nu have Mercedes til at skifte for egen regning gennem tilbagekaldelser.

Det er den tyske miljøorganisation Deutsche Umwelthilfe (DUH), der har offentliggjort ‘trusselsbrevet’, som de tyske myndigheder har sendt til Mercedes.

LÆS OGSÅ: Henrik købte Nicklas Bendtners konfiskerede Porsche – “Den skal have en seriøs klargøring”

Brevet har DUH angiveligt fra en whistleblower, der fortsat ønsker at være anonym.  I brevet står der bl.a., at Mercedes har installeret software i bilerne, så det ser ud som om, at bilerne lever op til den gældende emissionsstandard Euro 6.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

I brevet skriver de tyske myndigheder også, at Mercedes skal rette op på mærkets snyderi. Hvis ikke det sker, vil myndighederne gennemtvinge kørselforbud og tilbagekaldelser.

I et svar til Reuters fortæller Mercedes, at mærket er overbevist, om at man allerede har fået styr på softwaren i de ramte biler, sådan at ‘bilerne lever op til gældende lovgivning’.

Alligevel skriver Reuters, at Mercedes – der skulle have udbedret samtlige problemer med softwaren tilbage i juli – nu har fået forlænget den frist.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?