Trods tudsegammelt modelprogram – Euro Ncap kårer Tesla som vinder

Det er meget muligt, at Teslas modelprogram er blandt bilindustriens ældste. Men sikkerheden er mere end i orden, siger Euro NCAP.

Teslas Model S er ikke bare en 11 år gammel bil. Faktisk er det mærkets ældste som stadig er i produktion. Det rykker dog ikke ved, at Euro Ncap er særdeles begejstret for sikkerheden.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Tesla har verdens næstældste modelprogram

Det samme er instituttet faktisk, når det kommer til Model Y. I en pressemeddelelse oplyser Teslas nordiske pressetalsmand, Maria Lentz, at modellerne scorede højest blandt alle de biler, Euro Ncap smadrede i perioden 2020 til 2022.

Ud af en procentscore på 100 klarede begge biler sig igennem med en score på 92. Derfor tøver sikkerhedsfolkene heller ikke med at kalde Model S for den bedste ‘Executive Car’ de testede i 2022. Model Y kaldes for den bedste i klassen ‘small off-road’.

Reklameblok:KLUMME: Hader Boosted-redaktionen virkelig elbiler?

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk