Annonce:

Trods styrtdyk er Model Y stadig Damarks mest populære bil

Tesla er ikke længere danskernes foretrukne bilmærke, selvom Model Y er den bil flest danskere vil have.

Besøg vores annoncør:

Tesla Model Y er Danmarks mest populære bil, selvom det amerikanske bilmærke både herhjemme og internationalt er styrtdykket.

Boosted har tidligere beskrevet, hvordan Model Y er gået fra at være verdens mest populære bil i 2023 til en 18. plads i 2024. Læs mere om det her.

Alligevel viser nye tal fra De Danske Bilimportører, der nu kalder sig for Mobility, at Teslaen godt kan følge med.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

For gør man salget op i konkrete bilmodeller, og ikke mærker, har ingen anden bil solgt bedre end Model Y i det første halvår af 2024.

LÆS OGSÅ: Polestar kom ud af 2023 med et underskud på 10 millarder kroner

Faktisk stod der Tesla på to ud af de tre øverste pladser i halvåret. Tredjepladsen, Audi Q4 e-tron, kommer med 2.800 eksemplarer på et halvt år ikke engang tæt på Teslaernes succes.

Både branche og bilkøbere kan desuden notere sig en mindre fremgang i andet kvartal. Og i det hele taget er det danske bilmarked det eneste i hele Norden, som går frem i øjeblikket. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Det viser os, at den positive udvikling bare fortsætter, og at de politiske initiativer, der giver danskerne lyst til at vælge eldrevne biler, virker. Det skal vi holde fast i_,_” siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

Det skal den nuværende direktør og tidligere Venstre-mand dog ikke regne alt for meget med. Den nuværende aftale om registreringsafgiften betyder, at elbiler pålægges afgifter allerede fra 2026.

Og den slags har allerede vist sig at gøre ondt på bilsalget. I hvert fald i udlandet. I Tyskland, hvor al støtte til elbiler blev fjernet med øjeblikkelig virkning i december 2023, er salget af biltypen fuldstændigt kollapset. I stedet har en anden biltype taget over. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler