Annonce:

Danmark er det eneste land i Norden hvor bilsalget stiger

Mens både nordmænd og svenskere holder igen, stiger danskernes lyst til nye biler. Det viser de seneste tal fra maj måned.

Besøg vores annoncør:

Nordmændene er ikke længere så vilde med elbiler, som de har været. Men også svenskerne holder igen, når det kommer til nye biler.

Faktisk var Danmark det eneste land i Skandinavien, hvor bilsalget gik fremad. Det viser den seneste opgørelse fra bilimportørerne.

Norge er fortsat det af de tre lande, hvor elbilerne sidder på det meste af markedet. Men som Boosted tidligere har kunnet fortælle, er salget også her gået tilbage for biltypen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

For et år siden – altså i maj 2023 – sad elbilerne på 80 procent af det norske marked. I dag er det ‘kun’ 77 procent. Og når man ser på det samlede bilsalg, går det nedad.

LÆS OGSÅ: Udlandet går amok – Ulovlig Tesla kører rundt i København

Det skriver bilimportørerne i en pressemeddelelse.

Nordmændene køber 23,2 procent færre biler end for et år siden. Og i Sverige er der en nedgang i nybilsalget på 11,4 procent at spore.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Til sammenligning steg det danske bilsalg med 4 procent i forhold til maj sidste år. For Mads Rørvig, der er adm. direktør i Mobility Danmark (tidl. De Danske Bilimportører), er udviklingen et tydeligt tegn på, at elbilerne skal have hjælp.

– Incitamenterne til at vælge grønne biler er vigtige for, hvordan markedet udvikler sig. Det er vigtigt, at vi fortsat holder afgifterne i ro i Danmark og styrker danskernes muligheder for at vælge elbilerne til. Det er afgørende for, at vi kan lykkes med den grønne omstilling, lyder det.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler