Annonce:

Salget af elbiler kollapser i Europa – her er afløseren

Mens salget af elbiler stadig går frem i Danmark, har resten af Europa for alvor fundet bakgearet. Særligt slemt står det til i Tyskland.

Besøg vores annoncør:

Samlet set faldt salget af elbiler i Europa med 12 procent, og i maj måned var markedsandelen nede på 12,5 procent.

Det viser tal fra ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association). En udvikling som Boosted allerede har beskrevet. Læs mere om det her.

Det er især i Tyskland, at bilisternes manglende lyst til nye elbiler trækker ned. Efter landets regering i december 2023 øjeblikkeligt trak støtten til elbiler for at lappe et gabende hul i statskassen, er det kun gået én vej for elbilerne. Nemlig nedad.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I maj faldt salget af elbiler på Europas største bilmarked med yderligere 30,6 procent. På den bekostning gik både benzin- og dieselbilerne frem.

LÆS OGSÅ: Legendarisk Mercedes genopstår med V6-motor og mindst 450 hk

Faktisk var Frankrig det eneste af de store markeder, der registrerede en fremgang til elbilen i maj måned. Et plus på 2 procent blev det til i forhold til for et år siden.

Men den helt store vinder lige nu er hybridbilen. Og det kommer bag på Volkswagen. Som en konsekvens af at forbrugernes købelyst forsvandt sammen med statsstøtten, har mærket fra Wolfsburg flyttet hele 500 milliarder kroner fra udviklingen af elbilen til hybridbilerne. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Meget apropos hybriderne er biltypen – både med og uden ledning – den helt store vinder i øjeblikket. Herhjemme er det især Toyota, der som det bedstsælgende mærke, lever højt på det ændrede marked. Imens er Tesla – i lighed med tendensen i andre lande – i frit fald.

Indtil nu er Teslas salg i Europa faldet med 10 procent i år, når der sammenlignes med rekordåret 2023. Noget der betød, at en 37 år gammel rekord sat af Opel blev smadret. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler